info@stichtingtriplec.nl of  

06 - 29 44 81 70

Dickens Festijn Schiedam

Zaterdag 16 december 2023 van 11 tot 18 uur

Met veel plezier en enthousiasme gaan wij met de organisatie beginnen voor het Dickens Festijn van 2023. Wij willen dit wederom met veel partijen in, om en uit Schiedam gaan doen en uiteraard met alle enthousiaste vrijwilligers.

Wat, wanneer, hoe laat en waar:
Dickens Festijn Schiedam | Feest en kerstmarkt in een gezellige historische sfeer - gratis toegankelijk.

zaterdag 16 december van 11.00 tot 18.00 uur.
De Dam en Vlaardingerstraat in Schiedam Centrum.

Feest in een historische sfeer.

Schiedam heeft met zijn historische binnenstad het perfecte decor voor een Dickens Festijn! Wist je dat er bij Drukkerij Roelants op Lange Haven 141 in Schiedam rond 1867 Nederlandse vertalingen van de werken van Charles Dickens zijn gedrukt.

Acteurs en figuranten in Dickens klederdracht zullen de bezoekers vermaken. Het straattoneel zal met een Schiedamse twist zijn, dit houdt in dat de geschiedenis van Schiedam in de opgevoerde toneelstukjes terug komt. Geniet van de muziek en de zangkoren en koop wat leuks op de kerstmarkt. Ook zal er een aanbod aan kinderactiviteiten zijn.

Save the date want er zal weer voldoende te beleven zijn!

Gratis toegankelijk.

Wij vragen geen entree voor het festijn omdat we iedereen de kans willen geven om mee te genieten, ongeacht wat ze te besteden hebben. Voor iedere Schiedammer iets aanbieden en mee laten doen is de kracht van Stichting Triple C. Het festijn is  laagdrempelig om naartoe te komen en heeft een heel open karakter. Extra leuk om juist nu alles duurder is geworden weer eens gratis met het hele gezin ergens naartoe te kunnen.

Doe je mee?

De kerstmarkt is inmiddels vol! 
Wij zijn op zoek naar gezellige standhouders voor de Dickens Kerstmarkt. Heb jij leuke feestmaand gerelateerde artikelen te koop, ben je bereid in Dickens style te komen en heb je zin om er een geweldige dag van te maken? 

Gezocht: figuranten en vrijwilligers
Vindt je het leuk om mee te doen als figurant of ben je beschikbaar als vrijwilliger voor hand- en spandiensten? Help dan mee het Dickens Festijn nog leuker te maken. Alleen met jullie inzet kunnen wij er een feestje van maken.

Meer informatie en uitleg lees je onder de foto. Hier vindt je ook de inschrijfformulieren.

Foto: Paul de Graaf

Figuranten en vrijwilligers gezocht.

Gekleed in 19e eeuwse kleding, arm of rijk, in de stijl van de tijd waarin Charles Dickens zijn beroemde verhalen schreef, kan jij op zaterdag 16 december het stralende middelpunt zijn op het Dickens Festijn in Schiedam.

Vindt je het leuk om te flaneren als figurant of misschien een kleine rol als acteur? Twijfel dan niet en meld je aan. Het worden gegarandeerd hele leuke oefendagen met veel enthousiaste vrijwilligers. Het doel is plezier maken. 

Onder begeleiding van onze professionele regisseur, Peter Meijer van Eckstein Maakwerk,  worden er vanaf oktober een aantal bijeenkomsten georganiseerd in Schiedam Centrum. Tijdens deze bijeenkomsten maken we kennis met elkaar, wordt er uitleg gegeven van het plan van aanpak, worden de rollen verdeeld, de kostuums gepast en .... maken we vooral veel lol.

Natuurlijk zoeken we ook vrijwilligers voor hand- en span diensten. Denk hierbij aan het maken van kleding met een groep vrijwillige naaisters, helpende handjes bij de kerstmarkt, vrijwilligers voorzien van koffie en thee, het uitdelen van flyers, enz.

Kortom; er is genoeg te doen en vele handen maken licht werk. Sluit je aan bij de Dickens familie voor een gezellige tijd met het Dickens Festijn.

Inschrijven als figurant of vrijwilliger kan via dit formulier

Dickens Kerstmarkt Vlaardingerstraat.

Zorg jij ervoor dat de bezoekers de leukste kerst cadeautjes op het Dickens Festijn kunnen scoren? Schrijf je dan in voor de gezellige Dickens kerstmarkt op zaterdag 16 december van 10:00 tot 18:00 uur op de Vlaardingerstraat en de Dam in het centrum van Schiedam. 

Op de historische Dam (aansluitend op de Vlaardingerstraat) zal straattoneel, figuratie en muziek plaats vinden. Ook zullen er koren optreden en diverse voorstellingen van dichters, dansers en diverse kinderanimatie zijn.

Dickens Kerstmarkt is vol. Maar .....

Mogelijk heeft onze samenwerkingspartner Centrummanagement nog ruimte op de Hoogstraat op zatredag 16 december. Wij verwijzen je graag door naar Larissa van Le Marché via mailadres info@interieurlemarche.nl of telefoonnummer: 010-2730819.
 

Stichting Triple C is van btw vrijgesteld en zal dus ook geen btw doorberekenen

Programma.

Eind november wordt het dagprogramma hier bekend gemaakt. Nog even geduld..........

Zakkendragers en stadsrondleidingen in Schitterend Schiedam.

Kom je speciaal voor het Dickens Festijn naar Schiedam? Vergeet dan niet gelijk de stadswandeling te doen om kennis te maken met ons Schitterend Schiedam. Binnenkort volgt hier informatie over de tijden en verzamelpunten.

Ook voor de rasechte Schiedammers onder ons is het altijd leuk om om een wandeling te maken en uitleg te krijgen over de verborgen prachtige historische plekjes in Schiedam. Ook kan je informatie krijgen van de gidsen wanneer er andere stads wandelingen plaats vinden. Een aanrader om te doen! Kijk voor meer informatie op de website van de Historische Vereniging Schiedam.

De Zakkendragers uit Schiedam zijn ook van de partij! Het Anthonisgilde houden het ambacht van zakkendrager in ere. In de vorm van 'levende' geschiedenis bieden wij een kijkje in het leven van 18e-eeuwse havenarbeiders. Het huidige gilde bestaat uit ruim 11 vrijwilligers en zijn het enige gilde in Europa dat dit ambacht nog uitoefent. Kom kijken, leren en meedoen met hen.

Ook gaan zij oud hollandse spelletjes spelen. Durf jij het aan om de strijd met hen aan te gaan?

Meer informatie over de Zakkendragers Anthonisgilde Schiedam vindt je op de website https://anthonisgilde.nl/