info@stichtingtriplec.nl of  

06 - 29 44 81 70

Nieuws

Afscheid Anette

Op donderdag 27 juli nemen wij afscheid van Anette en herdenken wij haar leven.                                                             

Anette Kooij-Leermakers 1965-*2023

Het nieuwsbericht dat we nooit wilden schrijven is een feit. Met veel verdriet laten we jullie weten dat na een oneerlijke strijd onze lieve vriendin en mede-oprichtster Anette op zaterdag 22 juli is overleden. 

Nadat zij in december ‘22 te horen kreeg dat haar zoon ongeneeslijk ziek was, kreeg zij zelf in april ‘23 te horen dat ze ernstig ziek was en niet lang meer te leven had. Zij is tot het einde liefdevol verzorgd door familie, vrienden en medewerkers in Hospice De Margriet in Vlaardingen. Wij zullen Anette enorm gaan missen. 

Wij weten -na het eerdere verlies van 4 Dickens familieleden Adri, Ton, Ida en Thea- inmiddels hoe onze groep vrijwilligers elkaar tot steun zal zijn. En dat wist Anette ook. Met die drive én een nieuw bestuur zijn we al begonnen met de voorbereidingen voor Dickens 2023; een groter plezier konden we Anette niet doen. 

We gaan enorm ons best doen om het sfeervolle Dickens Festijn erin te houden en we proosten -op haar verzoek- op het leven. 

Stichting Triple C wordt voortgezet door Marijn Poel (voorzitter en mede-oprichtster), Madouc Schneider (penningmeester), Juliette Donkers (secretaris) en Dirk Norder (algemeen bestuurslid). 

Mede-oprichtster Jenneke van den Berg is om gezondheidsredenen gestopt met  haar bestuursfunctie maar is -achter de schermen- nog zeer actief en betrokken. Daarnaast is er een kernploeg van hulptroepen en een grote Dickens familie.

Samen zetten we het gedachtegoed van Triple C - Care, Cure & Culture vanuit ons hart door, met Annette's lijfspreuk in gedachte:

Door Liefde Verbonden.                                                              

Door liefde verbonden

Met pijn in ons hart vragen wij aandacht voor het onderstaand bericht over de huidige situatie van Anette Kooij-Leermakers, 1 van de oprichters en penningmeester van Stichting Triple C:  

Eind 2022 kreeg Anette te horen dat hun zoon Tim, ernstig ziek is; de vooruitzichten zijn erg slecht. Daar sta je dan als ouders vol ongeloof, angst en paniek om wat de toekomst gaat brengen. En dan slaat in april 2023 het noodlot opnieuw toe en dit keer bij Anette. Ze heeft kanker met uitzaaiingen door haar hele lichaam, inclusief haar hersenen. Behandelingen zijn niet meer mogelijk en haar levensverwachting is kort. 
Anette vindt het moeilijkste dat ze haar zoon en man niet meer bij kan staan in dit proces dat dubbel gepaard gaat met intens verdriet, pijn en onzekerheid. 

De woorden van Anette zijn “Door liefde verbonden”:


“We hebben niet voor het zeggen wat het leven voor ons in petto heeft. Dus leef vandaag, wees lief voor je naasten en voor jezelf. Stop met rennen en meer willen hebben. Wees tevreden en LACH zoveel als mogelijk want het kan zomaar ineens over zijn.
Ik ben dankbaar wat het leven mij, zowel zakelijk als privé, gebracht heeft. Mijn gedachtengoed gaat verder en zal hopelijk in jullie voortleven. Dat uit zich onder meer in verder ontwikkelen van Zorg Kennis en het voortzetten van Stichting Triple C”.

Anette wordt momenteel liefdevol verzorgd in Hospice de Margriet.

 

Wie een kaartje wil sturen:
Hospice De Margriet
T.a.v. Anette Kooij-Leermakers
Prinses Margrietlaan 15 

3136 AM Vlaardingen                                                                    

Vanuit het bestuur:

Wegens gezondheidsredenen (hartklachten) heeft Jenneke van den Berg, één van de oprichters en secretaris van Triple C, eind 2022 haar bestuursfunctie neergelegd. Via deze weg wil zij iedereen ontzettend bedanken voor de leuke samenwerking en wenst zij iedereen het beste toe.

Er is inmiddels een nieuw bestuur geinstaleerd in april 2023.

 

Creatieve brein achter de stichting

De stichting is in 2018 opgericht door Marijn Poel, Anette Kooij & Jenneke van den Berg (van links naar rechts op de foto).

Betrokken, creatieve en ondernemende personen die een verschil willen maken in Schiedam. 

Onder hun bezielende leiding zijn er veel mooie projecten en evenementen ontstaan. Door diverse gezondheidsproblemen is er begin 2023 een nieuw bestuur geinstalleerd.

 

 

 

Nieuwe bestuursleden

Wist je dat Triple C in 2023 nieuwe bestuursleden heeft? Wij heten Dirk Norder, Julliette Donkers en Madouc Schneider van harte welkom. Samen met Marijn Poel (voorzitter) vormen zij vanaf april 2023 het nieuwe bestuur. Veel succes en plezier toegewenst met de leuke activiteiten die jullie gaan organiseren.

Daarnaast zijn er vele vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor Schiedam en de activiteiten van de stichting mogelijk maken. Lees verder over ons.                                                                          

Molendag Schiedam 2023

Zaterdag 13 mei vanaf 10:00 tot 16:00 uur vieren we Nationale Molendag. Ben jij erbij?

Ontmoet de REUZEN van Schiedam. Een gezellige historische sfeer in, om & op de Molens in Schiedam. Lees verder

Persbericht Dickens:

25 november 2022 - Stichting Triple C nodigt iedereen uit voor Dickens Festijn Schiedam op 17 december 2022 van 10:00 tot 20:00 uur.

Na overleg met de gemeente Schiedam heeft Stichting Triple C besloten om het Dickensfestijn te laten plaatsvinden op zaterdag 17 december van 10.00 uur tot 20.00 uur. (zondag 18 december komt te vervallen)

De aangescherpte wet- en regelgeving heeft de doorslag gegeven voor de wijziging van 2 naar 1 dag en de verschuiving van het evenemententerrein. Het veiligheidsplan en het traject zijn herzien, met behoorlijke consequenties voor het programma en het budget.

De grootste wens van Stichting Triple C om het Dickens Festijn gratis te houden is daardoor overeind gebleven. Het Scrooge verhaal, met grote contrasten tussen arm en rijk, is helaas ook in Schiedam weer actueel. Daarom vond de organisatie het belangrijk iedereen een
feestelijke en sfeervolle dag te kunnen bezorgen.
Het festijn en alle optredens zijn gratis en toegankelijk voor iedereen en ook alle kinderactiviteiten zijn gratis. De zorgvuldig gekozen programmering voor jong en oud zorgt voor een feestelijke dag voor alle inwoners van
Schiedam.

De Lange Kerkstraat, de Grote Kerk én het Land van Belofte worden omgetoverd in de 19e -eeuwse sfeer van Charles Dickens, met een kerstmarkt, een decor van ambachten, straattoneel, figuranten, zangkoren, dichters, kinderactiviteiten en nog veel meer.
De Grote Markt sluit met de grote kerstboom naadloos aan op het evenemententerrein. Horeca en de winkeliers zijn gevraagd om aan te haken bij het Dickens thema. Ook is er een Dolle Dwaze Dickens Kortingsactie.

Op koopzondag 18 december zijn er 2 bijeenkomsten in de Grote Kerk in Kerstsfeer dus het belooft een sfeervol weekeind te worden in het hele stadscentrum.

De voorbereidingen voor het Dickens Festijn zijn al bijna een jaar gaande. In de bejaardentehuizen wordt er druk gehaakt aan omslagdoeken en worden er handwarmers en sjaals gebreid. Het team van naaisters is al maanden bezig met het maken van kostuums. De repetities van zangkoren en toneel zijn in volle gang. Ook worden er vrijwilligers ingezet voor sfeerbeheer, catering, decorbouw en hand en spandiensten. Totaal zijn er zo’n honderd vrijwilligers bezig; dat is ondertussen een ware Dickensfamilie.

Stichting Triple C nodigt iedereen uit voor het gratis Dickens Festijn op 17 december in Schiedam. Kom naar de kerstmarkt en geniet mee van straattoneel, muziek en dans. Het wordt een hele gezellige dag. Het Dickens Festijn duurt extra lang: van 10:00 uur tot 20:00 uur.

Aan het programmaboekje wordt gewerkt maar als je niks wilt missen, houd dan de website en socials in de gaten.

Gezocht:

iedereen die Dickens een warm hart toedraagt! Help jij ook mee om het Dickens Festijn gratis te houden?

Op 17 en 18 december is het Dickens Festijn in Schiedam centrum. Bij Dickens draait het om de tegenpolen ‘arm en rijk’ en dat thema is helaas weer actueel.

Stichting Triple C staat voor: ‘er samen iets moois van maken en iedereen mag meedoen’. Daarom bieden wij onze activiteiten gratis aan. Wij willen (ook in de toekomst) niet dat het Dickens Festijn een event wordt waar mensen entree voor moeten betalen.

Onze missie & kracht is dat iedereen de kans krijgt om mee te genieten en mee te doen, ongeacht wat ze te besteden hebben. De lage drempels en het open karakter zijn voor ons belangrijk. Juist nu er meer armoede is, ook in Schiedam, vinden wij dat er dingen georganiseerd moeten worden waar iedereen aan deel kan nemen.

Alle kinderactiviteiten bieden we gratis aan zodat elk kind mee kan doen. Iedereen die een kleurplaat maakt en inlevert krijgt een klein kerstcadeautje. Ook de andere activiteiten zijn gratis: haarvlechten, schminken, oude ambachten en knutselworkshops. Alles wat de kinderen maken mogen ze meenemen. De optredens van zangkoren, muziek, dans en toneel worden ook gratis aangeboden.

We verwachten een drukke binnenstad, dus daar zullen de winkeliers, horeca en andere ondernemers van profiteren.

Om dit event gratis te houden voor publiek vragen we je om een bijdrage; alles is welkom. Via je donatieknop kun je een bijdrage doneren en het bedrag bepaal je zelf.

Win win actie:

Doneer je meer dan €100,- dan vermelden we je (desgewenst) op inze site en in ons programmaboekje waar 7.000 stuks van verschijnen.

Ook hebben een leuke actie voor slechts 50 euro. Doe mee met de Dolle Dwaze Dickens Bon en zet jouw onderneming met een leuke actie in de spotlights (zie voorbeeld in de bijlage). Je bepaalt zelf hoelang jouw actie duurt. Je helpt ons enorm met deze kleine bijdrage en je bent voor de Dickens bezoekers goed zichtbaar in het programmaboekje.

LET OP en lever je gegevens z.s.m. in (voor 13 november ivm het drukwerk) Vul hier het formulier in.


Dickens Festijn 2022

We gaan beginnen met het organiseren van het Dickens Festijn Schiedam 2022. Help je mee? Lees verder;

Terugblik Molendag

Bekijk hier de foto's van een geweldige molendag in Schiedam.

Erkend leerbedrijf

Wij zijn trots dat we met ingang van december 2021 een erkend leerbedrijf zijn. Tom (20 jaar) komt stage bij ons lopen, hij volgt de opleiding Wentink Event Academy in Rotterdam. Een driejarige mbo-opleiding die studenten opleid tot allround evenementorganisatoren.

Wij hopen veel van elkaar te kunnen leren. Welkom Tom!