Op zaterdag 21 & zondag 22 december 2019

Op beide dagen van 12.00 tot 18.00 uur

Op de historische Dam, 3111 BC, Schiedam Centrum

Kom je ook?

We gaan terug in de tijd en het is de bedoeling om de prachtige historische Dam,  Vlaardingerstraat en mogelijk een gedeelte van de Lange Haven in Schiedam Centrum om te toveren in een gezellige 19e eeuwse kerstsfeer in een decor van ambachten, straattoneel, figuranten, zangkoren, kooplui en marktkramen in de Dickensstijl.

Het festijn is gratis toegankelijk voor bezoekers.

Maak gebruik van leuke acties en kortingen via de Dolle Dwaze Dickens Dagen kortingsbonnen. Deze worden aangeboden door verschillende lokale ondernemers, winkels, restaurants en bedrijven. De bonnen zijn op te halen bij het startpunt van de Kerstmarkt bij de molen de Drie Koornbloemen op de hoek Vellevest /Vlaardingerstraat.

Kom ook gezellig en proef de gezellige 19e eeuwse kerstsfeer.

Verkleedwedstrijd

Vind je het leuk om ook verkleed te komen in de Dickens stijl? Wij zeggen … doen!

Op beide dagen wordt er een winnaar gekozen die een prijs wint. Je kan iets lekkers winnen van de lekkerste bakkerij uit de omgeving -> Koekela. Of misschien win jij wel de schoonheidsbehandeling van Tip to Toe – Bodycare

Dus trek je meest orginele, mooiste of leukste Dickens kleding aan en maak kans op een leuke prijs.

Kunst kleur wedstrijd voor jong & oud

Door onze Schiedamse kunstenaar Jacques Tange is een prachtige kleurplaat gemaakt. Deze kan je gezellig op beide dagen in komen kleuren in de Bibliotheek. Maar het is ook mogelijk om de kleurplaat zelf te printen en thuis in te kleuren.

Je kan de kleurplaat in A3 of A4 uitprinten.
Klik hier voor A3
Klik hier voor A4

En hoe leuk is het dat Jacques en Belinda Tange een expositie organiseren voor alle ingekleurde kunstwerken.

De Tange Kunst Kleurplaat expositie vindt plaats in de Jacques Tange Art Studio & Gallery aan de Schie 50, 3111 PN Schiedam op woensdag 15 januari 2020 van 14.00 tot 16.00 uur. (de eerder genoemde datum van zaterdag 11 januari komt te vervallen)
Rond 15.00 uur worden de winnaars bekend gemaakt door de kunstenaar himself! Er zijn leuke prijsjes te winnen, waaronder een bon voor oud-Hollands snoepgoed van de Buurtvrouw, twee bonnen voor een heerlijke lunch van Stichting J&S, of een andere leuk presentje.

Tevens zijn er ook leuke prijsjes die Jacques en Belinda beschikbaar stellen!

De ingekleurde kleurplaten kunnen tot en met 12 januari worden ingeleverd bij de Bibliotheek de Korenbeurs op de Lange Haven 145 te Schiedam.

De kleurplaten zijn voor Jong & Oud, dus doe mee en wie weet hangt jou kunstwerk straks in de Gallery en maak je nog kans op een leuke prijs ook!

In de tekening zie je elementen van Schiedam en de verhalen van Charles Dickens. Welke zie jij?

Vervoer en parkeren
Wij adviseren om met het openbaar vervoer te komen maar komt u met de auto houd er dan rekening mee dat het in Schiedam Centrum betaald parkeren is.
U kunt gebruik maken van de ABC Garage, Nieuwe Passage garage, Stads Erf garage, Q Park garage, Vijfsluizen parkeerplaats of Parallelweg parkeerplaats. Let op: parkeergarages kunnen vol raken. In de omliggende wijken Schiedam-West en Nieuwland is het parkeren gratis.

Kom je op de fiets dan kan je die bewaakt parkeren in de betaalde biesieklette Broersveld – Schiedam Centrum (tegenover de Passage)

Waar is de stad afgesloten voor verkeer
De volgende toegangswegen in de binnenstad zijn  op zaterdag 21 en zondag 22 december afgesloten voor verkeer en mogen niet worden ingereden:
– Kruispunt de Westvest/Vlaardingerstraat
– Kruispunt de Verbrande Erven/ Breedstraat
– Oude Sluis
De Vlaardingerstraat, De Dam en de Breedstraat zijn beide dagen afgesloten

Verboden te parkeren
op Zaterdag:21 en Zondag:22-12-2019  vanaf 08:00 t/m 20:00 uur op de Vlaardingerstraat en Breedstraat.
Op de Dam (achter de bibliotheek) op Zaterdag:21 en Zondag :22-12-2019 vanaf 08:00 t/m 20:00 uur.

Voor meer informatie kijk op de pagina programma en aanvullende informatie