info@stichtingtriplec.nl

06 - 29 44 81 70

Geannuleerd - Dickens Festijn Schiedam - december 2021

3 november 2021 - Lieve mensen,

Tot onze grote spijt en met een knoop in onze buik laten we jullie weten dat het Dickens Festijn Schiedam 2021 niet door zal gaan.

De verscherpte corona maatregelen die tijdens de persconferentie van dinsdag 2 november bekend zijn gemaakt heeft ons, in overleg met de Gemeente doen besluiten het festijn te annuleren.

Wij vinden het ontzettend jammer want we hadden er met elkaar graag een feestje van gemaakt. Helaas is het voor ons niet mogelijk het Dickens Festijn neer te zetten naar jullie en onze wensen dus daarom gaan we het niet doen. We hopen op jullie begrip.

We hadden een plan A, B en C en hebben heel serieus gekeken naar echt heel veel opties. Om een goed festijn neer te zetten en geen zwak aftreksel van 2019 hebben we meerdere ideeën uitgewerkt.
We willen met alle partijen (vrijwilligers, ondernemers en bezoekers) die meedoen aan Dickens zorgvuldig en netjes omgaan en niet een week van tevoren af moeten zeggen omdat bijvoorbeeld de vergunning wordt ingetrokken door verscherpte maatregelingen.

Ook moeten we onszelf beschermen want wij doen dit op vrijwillige basis en we steken er echt enorm veel tijd in en maken voorbereidingskosten. Dat doen we met veel liefde voor "ons Schiedam" maar het kan niet ten koste van alles gaan.

Voor evenementen en festivals is nu ook corona check nodig, dus dat betekent het terrein afzetten en er wonen daar ook bewoners die misschien hélemaal niet gecheckt willen worden. Ook gaan de kosten voor de beveiliging en extra mensen die de corona check dienen te controleren omhoog. De optredens (muziek, zangkoren, straattoneel, e.d.) buiten mochten al niet wegens opstoppingen en dan ben je geen doorstroomevent meer.

Dus bekeken we de optie om de Havenkerk, Grote Kerk en de bibliotheek in te zetten om daar de zangkoren, dichters en toneel te laten plaats vinden. Hier mag 75% capiciteit van het toegestane aantal personen naar binnen volgens de veiligheidsregels maar dit houdt tevens in dat de locaties verspreid zijn over een groter gebied.

En wat blijft er dan over van het gezellige Dickens Festijn .....

Zoals jullie begrijpen hebben we echt creatief alle opties laten passeren maar soms moet je een besluit nemen wat je eigenlijk niet wilt. Wij danken alle partijen voor de inzet, het meedenken en werken en bovenal jullie vertrouwen.

Het werk, de tijd en de energie die we er inmiddels ingestoken hebben zullen we koesteren en inzetten voor het Dickens Festijn 2022. Zet de datum alvast in je agenda: zaterdag 17 en zondag 18 december 2022.

Hou voor nieuws en onze andere projecten website en facebook in de gaten.

Veel liefs van een teleurgesteld Triple C,
die uiteraard wel vol goede moed weer creatief vooruit kijkt.

Marijn, Anette en Jenneke

Dickens Festijn Schiedam - december 2021 - Geannuleerd

Augustus 2021: Gaan we het doen of gaan we het niet doen? Na lang denken, verzinnen, wikken en wegen, overleggen over het hoe en wat in deze barre corona tijden hebben we een besluit genomen. Het blijven lastige tijden maar wij denken graag in mogelijkheden in plaats van moeilijkheden dus we gaan ervoor ...

We nemen de gok en gaan een start maken om het Dickens festijn 2021 te organiseren onder voorbehoud van de Gemeentelijke vergunningen en de dan geldende corona / RIVM maatregelingen.

Voor, door en met Schiedammers willen we er op zaterdag 18 en zondag 19 december 2021 weer een mooi feestje van maken. Een oergezellig feest om Schiedam Centrum nog leuker en mooier te maken. De bedoeling is om de historische Dam en de Vlaardingerstraat om te toveren in een gezellige kerstsfeer in de Dickensstijl.

De kracht van Stichting Triple C is om de verbinding te zoeken met allerlei partijen. Door de samenleving te verbinden creëren we betrokkenheid. Samen met vrijwilligers, figuranten en acteurs, zangkoren, senioren & junioren, zorginstellingen, marktkooplui, winkeliers, ondernemers en uiteraard bezoekers van alle leeftijden.

Stichting Triple C wil benadrukken dat het Festijn alleen door kan gaan als wij de benodigde gemeentelijke vergunningen krijgen en de RIVM- en de corona veiligheids regels het toelaten. Stichting Triple C is niet aansprakelijk of verantwoordelijk als het Festijn niet door kan gaan.


Save the Date


Zaterdag 18 december en zondag 19 december 2021 van 11:00uur tot 18:00 uur.

Ben jij erbij?Inspiratie opdoen?

Inspiratie op doen of alvast in de Dickens stemming komen? Klik hier om Dickens 2019 in Schiedam te bekijken. Of bekijk onze foto-album.


Help mee


Schenk een donatie om het Dickens Festijn in Schiedam nog leuker te maken. Omdat wij afhankelijk zijn van donaties, subsidie en fondsen kan ook jij het verschil maken door een kleine donatie te schenken waardoor wij nog meer leuke acts e.d. kunnen inhuren. Klik op de knop en doneer een bedrag naar eigen keuze. Samen staan we sterk. Alvast ontzettend bedankt voor jouw bijdrage


Hou voor het laatste nieuws ook onze facebookpagina in de gatenFiguranten en vrijwilligers - Geannuleerd

Help jij ook mee om van het Dickens Festijn in Schiedam een grandioos feest te maken? Schrijf je dan in als vrijwilliger en/of figurant.


Kerstmarkt - Geannuleerd

De kerstmarkt vindt dit jaar plaats op de Vlaardingerstraat en een gedeelte van de Lange Haven / Vismarkt in het Centrum van Schiedam van 11.00 uur tot 18.00 uur. De historische Dam zal een toneelstraat worden.

Wil jij ook een kraam huren om kerst gerelateerde producten te verkopen? Inschrijven kan uitsluitend voor 2 dagen. De kraam is 4 meter lang en voorzien van een dakje dus genoeg ruimte voor jullie leuke producten.

Prijzen gelden voor 2 dagen:
Plaats met kraam van 4 meter € 100,- | Grondplaats € 70,- | Stroom € 15,-

Ook hebben we dit jaar een beperkt aantal plaatsen voor goede doelen en enthousiaste hobbyisten. Neem hiervoor vrijblijvend contact op of je hiervoor in aanmerking komt. Kraam van 2 meter voor € 50,- incl. stroom voor 2 dagen.

Weet je iemand die geïnteresseerd is of vindt je het zelf leuk om deel te nemen,schrijf je dan in voor 15 november a.s.Sponsoren gezocht - Geannuleerd

Draag je het Dickens Festijn ook een warm hart toe? Help mee!Alleen door samenwerking, jullie financiële ondersteuning of sponsoring in natura kunnen wij als non-profit stichting het Dickens Festijn organiseren.

Doe mee en help om het Dickens Festijn op zaterdag 18 en zondag 19 december nog leuker en gezelliger te maken. Laten we er met elkaar een mooi festijn van maken en trots zijn op onze historische stad.

Ben, ken of weet je iemand die mee wil doen? Zeg, roep en mail het voort!Sponsor mogelijkheden:


Dolle Dwaze Dickens bon voor € 50,-

Wil je jouw bedrijf in de spotlight zetten tijdens het Dickens Festijn? Je kunt voor je bedrijf, dienst of product naar keus een leuke actie verzinnen, bijvoorbeeld een korting, 2e consumptie gratis, een kortingscode voor je webshop, organiseren van een proefles/kennismakingsbijeenkomst of je eigen evenement/stichting promoten. Wij maken daar een Dolle Dwaze Dickens bon van, die in een boekje komt te staan
Voor en tijdens het Dickens Festijn verspreiden wij minimaal 5.000 setjes bonnenboekjes onder het publiek waar jouw actie deel van uitmaakt. Bezoekers kunnen met deze bon (gedurende de periode die je zelf bepaalt - deze kan dus ook nog in januari geldig zijn) langskomen bij jouw winkel of bedrijf om gebruik te maken van de actie/korting die je zelf hebt verzonnen. Tekst en logo dient voor 1 november 2021 aangeleverd te zijn i.v.m. het drukwerk en verspreiding.

Sponsoring: Dickens vriend € 100,-

      Online Marketing: vermelding met logo op onze site & acties op onze social mediakanalen.

Sponsoring: Dikke Dickens vriend - bedrag naar keus vanaf € 150,-

   Online Marketing: vermelding met logo op onze site & acties op onze social mediakanalen.

  Vermelding in ons programmaboekje (dat aan de bezoekers wordt uitgereikt).

Sponsoring in natura of bedrag naar eigen keuze

Je kunt ook sponsoren in een bedrag naar eigen keuze maar ook in natura. Denk bijvoorbeeld aan het aanbieden van oefenruimte, hand- en spandiensten, het beschikbaar stellen of maken van kleding. Je kunt prijsjes en/of cadeaubonnen van jouw winkel/bedrijf of dienst ter beschikking stellen. Deze kunnen we gebruiken voor de diverse wedstrijden die we gaan organiseren voor jong en oud maar ook om vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Je ontvangt hiervoor, indien gewenst een vermelding in de partner carrousel op onze website.

Marktkraam en/of Grondplaats voor de Dickens Kerstmarkt

De kerstmarkt vindt dit jaar plaats op de Vlaardingerstraat en Dam in het Centrum van Schiedam van 11.00 uur tot 18.00 uur. De historische Dam zal tevens de toneelstraat worden. Wil jij ook een kraam van 4 meter huren om kerst gerelateerde producten te verkopen? Heb je een winkel/onderneming in het centrum dan kan je uiteraard ook een kraam huren om het Dickens publiek kennis te laten maken met jouw aanbod op de kerstmarkt. Inschrijven kan uitsluitend voor 2 dagen. Tip: huur samen met een bekende een kraam, ieder 2 meter en ieder de helft van de kosten ;-) (Triple C bemiddeld hier niet in)

Prijzen gelden voor 2 dagen: Kraam van 4 meter € 100,- | Grondplaats € 70,- | Stroom € 15,-

- Ook hebben we dit jaar een beperkt aantal plaatsen voor goede doelen en enthousiaste hobbyisten, hier gelden andere prijzen voor. Neem hiervoor vrijblijvend contact op. Kraam van 2 meter voor € 50,- incl. stroom uitsluitend voor 2 dagen.

    Je kan van meerdere opties gebruik maken. (B.v. een marktkraam en een bon).


Wist je dat ....

Wij naast het organiseren van evenementen om mensen met elkaar te verbinden en te inspireren ook nog diverse andere diensten aanbieden. Op het gebied van zorg hebben wij inmiddels een ruim aanbod. Door onze ervaringen op zowel werk als op persoonlijk vlak, onze achterban en netwerk hebben wij inmiddels al veel Schiedammers kunnen ondersteunen.

Wat kunnen we voor jou doen? We zijn er voor jong en oud. Neem gerust een kijkje op onze site op de pagina zorg. Lees verder ..


Helaas is het Dickens Festijn 2021 geannuleerd.