Een blommetje voor jullie van ons

Hallo allemaal,

Hier een blommetje voor jullie van ons! Om je een beetje op te vrolijken in deze rare tijd.

Je kan de afbeelding uitprinten en inkleuren zodat de bloemen er nog vrolijker uitzien. Als je er een pracht plaat van hebt gemaakt, neem er dan een foto van en mail die voor 30 april naar info@stichtingtriplec.nl

Wie weet maak jij wel kans op een leuk prijsje.

Doen jullie mee? En…nu komt de win-win:
Omdat je hem digitaal inlevert kun je hem daarna óók nog aan iemand geven. Doe hem bij iemand in de bus, stuur hem op of plak hem op je raam. Dan hebben nóg meer mensen plezier van jouw Blommetjes Kunstwerk!

Klik hier om de afbeelding te downloaden

Dank je wel Esmée van Pompidou Producties en Art voor het maken van deze leuke afbeelding.

 

Creatievelingen gezocht voor ons brei- en haakproject

Vind je het leuk om te haken of breien? In deze bizare barre tijden van verplicht thuis zitten zijn wij op zoek naar mensen die ons op vrijwillige basis willen helpen met maken van omslagdoeken, sjaals, handschoenen zonder vingers en mutsen in de stijl van het jaar 1900.

Deze gaan we gebruiken voor het Dickens Festijn en het Molen Festijn in Schiedam.

Het is fijn als de omslagdoeken in een 3-hoek worden gemaakt maar elke creatie is van harte welkom. Ook kleur en afwerking mogen op eigen creatieve manier.

Hoe leuk is het als straks een figurant of acteur, ook kinderen, gekleed gaan met de door jou gemaakte creatie? Dus heb je nog wol in de kast of op zolder liggen; ga aan de slag en help mee.

Voor vragen, het uitwisselen van patronen en foto’s of het ophalen van je gemaakte creatie neem gerust contact met ons op.

Veel brei en haak plezier toegewenst.

 

Mocht je nu toevallig ook nog creatief met de naaimachine zijn … we kunnen ook nog schorten, pofbroeken en rokken met elastiek bovenin gebruiken. Dus heb je na het opruimen van je kasten nog stoffen of gordijnen gevonden die je anders weg doet … maak er een mooie creatie van en help ons ons de kledinglijn van de evenementen uit te breiden. 

Molen Festijn Schiedam 2020

GEANNULEERD – wordt doorgeschoven naar zaterdag 8 mei 2021. (onder voorbehoud van de benodigde vergunningen en financieen)

De Schiedamse molenroute in een gezellige historische sfeer in, om en op de molens. Met molenaars, oude ambachten, figuranten & acteurs in klederdracht, live muziek & zangkoren, kooplui & marktkramen met leuke producten, activiteiten en nog veel meer …

Het festijn is gratis toegankelijk voor bezoekers van alle leeftijden. Ben jij er bij op zaterdag 9 mei?

Kijk hier voor meer informatie

Hart voor de Zorg

Medio oktober 2020 (voorheen Valentijntje voor de Zorg)
Met deze avond bieden we een platform voor jong & oud in de breedste zin van het woord. Samen laten we zien wat er allemaal mogelijk is rondom mantelzorg, palliatieve zorg, terminale zorg en einde leven.
Kortom: deze waardevolle avond vol informatie, steun en gezelligheid mag je niet missen. More information to be released soon.

Dickens Festijn Schiedam 2020

SAVE THE DATE:

Zaterdag 19 en zondag 20 december 2020 Dickens Festijn Schiedam

Event history:

Zaterdag 21 en zondag 22 december 2019 heeft Dickens Festijn Schiedam plaats gevonden.

Samen met vrijwilligers, bewoners, ondernemers, diverse fondsen en de gemeente is dit festijn georganiseerd. Bekijk hier de foto’s  

De 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie in het historisch stadscentrum van Schiedam. De Dam en Vlaardingerstraat worden omgetoverd in een gezellige kerstsfeer in een decor van ambachten, straattoneel, figuranten, zangkoren en kooplui in de Dickensstijl. Was jij er ook bij?

Photo Gallery

Bekijk de foto’s van: Een Valentijntje voor de Zorg op woensdag 13 februari 2019.

Afgelopen evenementen:

Klik voor meer informatie

Bij Monuta Schiedam is op 13 februari 2019 – op de vooravond van Valentijnsdag – de informatiebijeenkomst ‘Valentijntje voor de Zorg’ gehouden over mantelzorg, palliatieve zorg, terminale zorg en ‘einde leven’. Deelname was gratis. De avond was een initiatief van Monuta Schiedam, VPTZ, Minters, Hospice de Margriet en Stichting Triple C.

“De aftrap van Stichting Triple C met het event Valentijntje voor de Zorg was een succes. De avond bij Monuta werd goed bezocht door mantelzorgers en geïnteresseerden vanuit het netwerk. De bezoekers kregen een compliment op maat van het complimentenmeisje, konden workshops stoelyoga door Yoia, klankschalen van Muzikind en Kleurige Zaken volgen en veel informatie en inspiratie opdoen bij informatiestandjes van De haaknaald voor Kika, Hospice de Margriet, Inloophuis de boei, VPTZ, Bij Mij Assierraden, Jacques Tange, Stichting 4 sweet social, Ontruimingsdeal, Ambulancewens, Mantelzorgkalender, Claessens verzekeringen, Monuta en Levensverhalen van Voor Elkaar. Het toneelstuk Ontmanteld van Eckstein Maakwerk trok een volle zaal en de avond werd opgeluisterd met gitaarmuziek van Istvan. Stichting Triple C kijkt terug op een avond die naar meer smaakt en die klopt bij haar doel: het ontzorgen van de mantelzorger en einde leven uit de taboesfeer halen”, zo kijkt Marijn Poel (voorzitter Stichting Triple C) tevreden terug op het vanavond gehouden evenement.

Onder de deelnemers werden prijzen verloot en wie een evaluatie formulier invulde ontving het mantelzorg boek “Met 70 over de snelweg” van Yvonne Prins. Het boek werd aangeboden door Triple C en Scriptum.

Persbericht van De Schiedammer Online

 

Onderstaand een aantal prijswinnaars van het Valentijntje voor de Zorg:

Suggestion box

Do you have a suggestion for an event, workshop or something else or do you just want some more information about a certain topic, get in touch with us.

Close Menu
en_GBEnglish
nl_NLDutch en_GBEnglish