info@stichtingtriplec.nl of 06 - 29 44 81 70

Geannuleerd - Dickens Festijn Schiedam - december 2021

3 november 2021 - Lieve mensen,

Tot onze grote spijt en met een knoop in onze buik laten we jullie weten dat het Dickens Festijn Schiedam 2021 niet door zal gaan.

De verscherpte corona maatregelen die tijdens de persconferentie van dinsdag 2 november bekend zijn gemaakt heeft ons, in overleg met de Gemeente doen besluiten het festijn te annuleren.

Wij vinden het ontzettend jammer want we hadden er met elkaar graag een feestje van gemaakt. Helaas is het voor ons niet mogelijk het Dickens Festijn neer te zetten naar jullie en onze wensen dus daarom gaan we het niet doen. We hopen op jullie begrip.

We hadden een plan A, B en C en hebben heel serieus gekeken naar echt heel veel opties. Om een goed festijn neer te zetten en geen zwak aftreksel van 2019 hebben we meerdere ideeën uitgewerkt.
We willen met alle partijen (vrijwilligers, ondernemers en bezoekers) die meedoen aan Dickens zorgvuldig en netjes omgaan en niet een week van tevoren af moeten zeggen omdat bijvoorbeeld de vergunning wordt ingetrokken door verscherpte maatregelingen.

Ook moeten we onszelf beschermen want wij doen dit op vrijwillige basis en we steken er echt enorm veel tijd in en maken voorbereidingskosten. Dat doen we met veel liefde voor "ons Schiedam" maar het kan niet ten koste van alles gaan.

Voor evenementen en festivals is nu ook corona check nodig, dus dat betekent het terrein afzetten en er wonen daar ook bewoners die misschien hélemaal niet gecheckt willen worden. Ook gaan de kosten voor de beveiliging en extra mensen die de corona check dienen te controleren omhoog. De optredens (muziek, zangkoren, straattoneel, e.d.) buiten mochten al niet wegens opstoppingen en dan ben je geen doorstroomevent meer.

Dus bekeken we de optie om de Havenkerk, Grote Kerk en de bibliotheek in te zetten om daar de zangkoren, dichters en toneel te laten plaats vinden. Hier mag 75% capiciteit van het toegestane aantal personen naar binnen volgens de veiligheidsregels maar dit houdt tevens in dat de locaties verspreid zijn over een groter gebied.

En wat blijft er dan over van het gezellige Dickens Festijn .....

Zoals jullie begrijpen hebben we echt creatief alle opties laten passeren maar soms moet je een besluit nemen wat je eigenlijk niet wilt. Wij danken alle partijen voor de inzet, het meedenken en werken en bovenal jullie vertrouwen.

Het werk, de tijd en de energie die we er inmiddels ingestoken hebben zullen we koesteren en inzetten voor het Dickens Festijn 2022. Zet de datum alvast in je agenda: zaterdag 17 en zondag 18 december 2022.

Hou voor nieuws en onze andere projecten website en facebook in de gaten.

Veel liefs van een teleurgesteld Triple C,
die uiteraard wel vol goede moed weer creatief vooruit kijkt.

Marijn, Anette en Jenneke


Wist je dat ....

Wij naast het organiseren van evenementen om mensen met elkaar te verbinden en te inspireren ook nog diverse andere diensten aanbieden. Op het gebied van zorg hebben wij inmiddels een ruim aanbod. Door onze ervaringen op zowel werk als op persoonlijk vlak, onze achterban en netwerk hebben wij inmiddels al veel Schiedammers kunnen ondersteunen.

Wat kunnen we voor jou doen? We zijn er voor jong en oud. Neem gerust een kijkje op de pagina zorg . Lees verder ..