Foto: W. van den Berg – De Wakkere Stad

 

Programma Dickens Festijn

Opening Festijn

Op zaterdag 21 december om 12.00 uur zal Burgemeester Lamers het festijn openen. Wethouder Ruseler zal hierbij ook aanwezig zijn. Tevens zal de prijsuitreiking plaats vinden van het meest orgineel versierde pand/woning op de Dam, de Vlaardingerstraat en een gedeelte van de Korte en Lange Haven. Het Dickens Festijn Schiedam is gratis toegankelijk EN voor alle leeftijden!

Startpunt

Molen de Drie Koornbloemen op de hoek Vellevest - Vlaardingerstraat in Schiedam Centrum is het startpunt van het festijn. Bij de Molen kan het programma boekje en de Dolle Dwaze Dickens Dagen kortingsbonnen worden opgehaald.
Deze acties en kortingen worden aangeboden door lokale ondernemers. Vergeet vooral niet om naar hun toe te gaan om te kijken wat ze voor leuks met kortingen te bieden hebben.

Doe mee

Doe mee aan de diverse wedstrijden. Kom verkleed in je meest orginele Dickens kleding. Of doe mee aan de kleurwedstrijd en kleur de tekening die onze Schiedamse kunstenaar Jacques Tange speciaal heeft gemaakt voor het Festijn. Voor deelname graag melden in de Bibliotheek de Korenbeurs op de Lange Haven 145. Maak de leukste, mooiste of grappigste foto op het festijn, wij zien deze graag tegemoet in onze mail of op onze Facebook pagina

Er is een looproute ontwikkeld ter bevordering van de publieksstroom. Het startpunt van het Dickens Festijn is bij de Molen de Drie Koornbloemen aan de Vellevest 5 – 3111 PR Schiedam / hoek Vlaardingerstraat. Hier kan het programmaboekje en de Dolle Dwaze Dickens Kortingsbonnen worden opgehaald.

Vanaf de Molen komt u op de Vlaardingerstraat waar de kerstmarkt staat met gezellige kramen met leuke producten, goede doelen, oude ambachten en heerlijke hapjes & drankjes. Vervolgens kan u de historische Dam op gaan, waar het straattoneel zich afspeelt. Ook bij en in de Bibliotheek aan de Lange Haven zijn een aantal activiteiten. 

Diverse activiteiten vinden doorlopend plaats. Optredens van zangkoren op binnen- en buitenpodia, oud-Hollandse spelletjes door de Zeekadetten, waar je een Schiemannen-diploma kunt halen. Een Tange kleurplaat kleuren in de bibliotheek of kijken naar het straattoneel. Ook kan je oude ambachten bekijken, een wedstrijd aangaan met de zakkendragers van het Anthonisgilde of het handorgel zelf bedienen.

Ga gezellig met de Dickensfiguren en de Kerstman op de foto en wie weet kan je zelfs een ritje maken in zijn arreslee!
Voor deze fotomomenten zijn speciale plekjes gecreëerd. Vergeet vooral niet om om de Dolle Dwaze Dickens Dagen Kortingsbonnen te gebruiken voor aanbiedingen en kortingen.

Klik snel voor het volledige programma op de groene button hieronder.

Programma Dickens Festijn Schiedam 2019

De zangkoren die meedoen:

Aanbieders van de Dolle Dwaze Dickens Dagen kortingsbonnen:

Vergeet niet de Dolle Dwaze Dickens Kortingsbonnen te gebruiken bij de plaatselijke ondernemers en ontvang
direct leuke kortingen en aanbiedingen! Hieronder ziet u wie er allemaal meedoen.

Da’s Leuk, Cafe ‘t Anker, Le Jardin, Beautiful Balance HuidCenter, Mary’s Haarmode, Wijnhandel van Dijk, CASA Herenmode, Da Luz, Záálig, Eten & Drinken, Boko Flowers, Haarstudio Corbeau / Hans de Kapper, Cafe de Boemerang, Met Erica, Green Gypsy Spices, Otus Alferdi, Schiedamse Vrouwen, Grand Cafe Babbels, Teresa Fotografie, The Feather Store, Sportschool Olympia Schiedam, Kunstenaar Jacques Tange, De Schiedamse Molens, Bia Dsgn, St Joris Doele Schiedam, Stripes Jeansstore, Stedelijk Museum Schiedam en Wijning, Wijn & Beleving.

Algemene informatie voor bezoekers

Route
Er is een looproute ontwikkeld ter bevordering van de publieksstroom. Het startpunt van het Dickens Festijn is bij de Molen de Drie Koornbloemen aan de Vellevest 5 – 3111 PR Schiedam / hoek Vlaardingerstraat. Hier kan het programmaboekje en de Dolle Dwaze Dickens Kortingsbonnen worden opgehaald. Vanaf de Molen komt u op de gezellige kerstmarkt met leuke artikelen, hapjes en oude ambachten om vervolgens de historische Dam op te gaan, waar het straattoneel zich afspeelt. Ook bij en in de Bibliotheek aan de Lange Haven zijn een aantal activiteiten.
Er zijn binnen en buiten podia, meer informatie hierover in het programmaboekje.

Toiletten
Er is een openbare en invaliden toilet in de Bibliotheek de Korenbeurs aan de Lange Haven 145. Ook stellen diverse horeca hun toiletten ter beschikking. Daarnaast zijn er openbare toiletten te vinden in de Nieuwe Passage aan de Hoogstraat.

Geldautomaten
Wil je geld opnemen? Maak gebruik van de pinautomaten op de Hoogstraat(ABN Amro), de Nieuwe Passage (Rabobank), op de Lange Kerkstraat (ING), binnen bij Albert Heijn of het Land van Belofte (ABN Amro). Of buiten het centrum op de Groenelaan bij Albert Heijn de Wolf of op de Mgr. Nolenslaan.

Afval
Er zijn voldoende prullenbakken en vuilniszakken bij de marktkramen en horecagelegenheden aanwezig. Laten we er met elkaar voor zorgen dat geen zwerfafval achtergelaten wordt.

EHBO post en coördinatiecentrum
Er is een EHBO post in Cafe Kennis op de Vlaardingerstraat 5. Ook lopen er EHBO’ers rond in geval van nood. Kinderen kunnen soms uit het zicht van ouders en/of begeleiders raken. Meld een vermist kind direct bij de organisatie d.m.v. het aanspreken van een beveiliger of sfeerbeheerder. Vermiste kinderen kunnen naar de Cafe Kennis worden gebracht (Vlaardingerstraat 5)

Vervoer en parkeren
Wij adviseren om met het openbaar vervoer te komen maar komt u met de auto houd er dan rekening mee dat het in Schiedam Centrum betaald parkeren is.
U kunt gebruik maken van de ABC Garage, Nieuwe Passage garage, Stads Erf garage, Q Park garage, Vijfsluizen parkeerplaats of Parallelweg parkeerplaats.
Let op: parkeergarages kunnen vol raken. In de omliggende wijken Schiedam-West en Nieuwland is het parkeren gratis.

Kom je op de fiets dan kan je die bewaakt parkeren de betaalde biesieklette Broersveld – Schiedam Centrum (tegenover de Passage)

Waar is de stad afgesloten voor verkeer
De volgende toegangswegen in de binnenstad zijn op zaterdag 21 en zondag 22 december afgesloten voor verkeer en mogen niet worden ingereden:
-Kruispunt de Westvest/Vlaardingerstraat
-Kruispunt de Verbrande Erven/ Breedstraat
-Oude Sluis

De Vlaardingerstraat, De Dam en de Breedstraat zijn beide dagen afgesloten

Verboden te parkeren
op Zaterdag:21 en Zondag:22-12-2019 vanaf 08:00 t/m 20:00 uur op de Vlaardingerstraat en Breedstraat.
Op de Dam (achter de bibliotheek) op Zaterdag:21 en Zondag :22-12-2019 vanaf 08:00 t/m 20:00 uur.

Disclaimer: Stichting Triple C – Care, Cure & Culture doet er alles aan om de veiligheid van het publiek en deelnemers te waarborgen en heeft daarvoor ook de benodigde maatregelen getroffen. Aangezien het een openbaar evenement is blijft iedereen ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor o.a. zijn eigendommen en materialen. Laten we goed op elkaar letten en voor elkaar zorgen.

Sluit Menu
nl_NLDutch
en_GBEnglish nl_NLDutch